Download plattegrond
Download brochure

Omschrijving

Locatie en situering:
De gemeente Enkhuizen heeft ca. 18.000 inwoners en is gelegen in de provincie Noord Holland. De gemeente ligt op korte afstand van historische steden zoals Hoorn en Medemblik. Enkhuizen is naast een belangrijk centrum voor de watersport tevens een belangrijke toeristische plaats in de regio. Belangrijke attracties zijn o.a. het Sprookjeswonderland, en het Zuiderzeemuseum). Daarnaast zitten er in de stad diverse internationale zaad en tuinbouwbedrijven, alsmede een cluster van kunststofindustrie.Door haar sterke winkel en horeca aanbod vervult Enkhuizen ook een grote regiofunctie. In het centrum zijn diverse landelijke winkelketens gevestigd zoals Kruidvat, Hema, Aktiesport, Etos, Trekpleister, Scapino en  Mc Donalds. Daarnaast is er een breed, modern aanbod van kledingzaken, banken, en horeca.Ligging:
De cafetaria is gelegen op een toplocatie op het kruispunt van twee drukke winkelstraten en is omgeven door andere horeca en winkels. De zaak is uitstekend bereikbaar en in de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid.Indeling:
De zaak staat bestaat uit twee delen:
Aan de linkerkant het afhaalgedeelte met counter en zitjes, aan de rechterkant de, lunchroom, met een kleine bar waar tevens aan gezeten kan worden. Achter de lunchroom bevindt zich de ruime keuken met separate spoelkeuken. In de keuken is tevens de opgang naar de eerste verdieping die thans wordt gebruikt als opslagruimte, hier staan ook de koel en vriescel. Voor het restaurant is een ruim gedeeltelijk overdekt en verwarmd terras met 35 zitplaatsen.Capaciteit : 
Cafetaria 10 zitplaatsen
Lunchroom 35 zitplaatsen
Terras lunchroom 35 zitplaatsenKeuken ca 20m2
Overig 8m2
Verkoopruimte 60m2Omschrijving
Cafetaria/ lunchroom met een traditioneel assortiment gericht op een breed publiek.Geschiedenis:
De onderneming is hier al ca. 40 jaar gevestigd, tot enkele jaren draaide de zaak uitstekend. Vijf jaar geleden is de onderneming overgenomen door de huidige exploitant met de intentie deze bij het naastgelegen café te betrekken. Door diverse omstandigheden is dit niet gelukt, waardoor de resultaten nu sterk achterblijven bij het verleden. Er wordt verkocht omdat de gezondheid van de huidige uitbater dit noodzakelijk maakt.Doelgroep:
Toeristen, winkelen publiek en uitgaanspubliek van het naastgelegen bekende café de Enckhuyser.Openingstijden:
In de zomermaanden (het seizoen) dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur
In de wintermaanden, dagelijks van 12.00 tot 20.00 uurInstallatie:
Het betreft de verhuur van een casco horecaruimte met nutsaansluitingen (gas, water en elektra) gebaseerd op het huidig gebruik tot aan de nutsmeter.Verwarming       Middels radiatoren
Warmwatervoorziening : Middels HR Ketel
Elektra                 Aardlek & krachtstroom
Riool                     Aangesloten op openbaar riool
Alarm.                  Aanwezig
Brandmelding    Aanwezig
Waterontharder AanwezigJuridische informatie
Rechtsvorm: Eenmanszaak.
Transactievorm: Bij overname zullen de bestaande handelsschulden en-vorderingen voor rekening en risico van de huidige eigenaar blijven (een zogeheten activa/passiva transactie).
Drank- en Horecawet: Er is een drank- en horecavergunning afgegeven.
Brandveiligheid: Het bedrijf voldoet volgens de eigenaar aan alle gestelde eisen. Er is een gebruiksvergunning afgegeven.
Brouwerijverplichtingen: Er zijn geen brouwerijverplichtingen.
Speelautomatenverplichting: NVT.
Huur/bruikleenovereenkomst: De inventaris is in eigendom.
Inrichtingseisen: Het bedrijf voldoet volgens opgave van de opdrachtgever aan de gestelde inrichtingseisen conform de Drank en Horecawet.
Personeel: Er is geen personeel in dienst dat conform de wet (Artikel 7:662 BW e.v.) dient te worden overgenomen. Een actueel overzicht is op verzoek beschikbaar.
Wet milieubeheer: De melding in het kader van de AMvB Horecabedrijven is gedaan. De inrichting valt onder de werking van het nieuwe Besluit Horeca, Recreatie en Sport. Er is een vetvangput aanwezig.Financiële informatie
Vraagprijs:   tegen elk aannemelijk bod
(Bedrijfsinrichting, inventaris, handelsnaam/domeinnaam en goodwill)
Huurprijs bedrijfspand:   € 2000,= per maand (excl. BTW)
Huurperiode:  5 + 5 jaar, ROZ-model Winkelruimte versie 2012 aangevuld met enkele specifieke horecabepalingen.
Huurborg: 3 maanden huur inclusief de daarover verschuldigde BTW.
Servicekosten: N.v.t.
Voorbehoud: Goedkeuring eigenaar/verhuurder
Aanvaarding: in overleg

CONTACTPERSOON

Johan Jonk

Kenmerken

Huurprijs bedrijfspand € 2.000,= excl. BTW per maand
Aangeboden sinds Juli 2020
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Bestemming Horeca
Soort bouw Bestaand
Oppervlakte 91 m2
Situatie Begane grond
Ligging Centrum

Direct contact opnemen?

Heeft u interesse in dit object?
Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op +31 (0)85 – 760 02 29 of info@horecaadviespartners.nl of klik op de oranje button.

Direct contact opnemen
Direct contact opnemen